Denna flygskola är belägen i natursköna Malung i Dalarna, här flyger vi i fjällmiljö, vackra gröna dalgångar längs västerdalälven samt även vintertid på några av alla omkringliggande sjöar där vi tränar start och landning.

Skolningen bedrivs i Malungs Flygklubb där vi för närvarande är två instruktörer, en på gyrokopter och en på ultralätta flygplan.

Här utbildas du både praktiskt och teoretiskt tills du blir en fullfjädrad pilot.

Jag (instruktören) är en av dom två första gyrokopter instruktörerna som är utbildade av KSAK (Kungliga Svenska Aeroklubben) som har sitt säte i Kista.

KSAK kör en omfattande instruktörs kurs med största vikten på flygsäkerhet.

Vårt mål är att utbilda säkra piloter.

Anders.

2014

Hej elever och intresserade, det börjar sakta men säkert bli längre dagar och förhoppningsvis lite mera sol och värme, själv börjar jag vakna ur vinterdvalan och gör maskinen redo för kommande flygövningar, spänner någon wire, smörjer och klappar på den :)
Ni elever kan börja förbereda er mentalt och läsa lite teori medan det fortfarande är lite lugnt på flygfronten, bra kanske att skriva något av proven när ni sedan är här för den praktiska biten, på så sätt går det snabbare att få cert.
Förbered även chefen på att ni faktiskt kommer att sticka iväg en stund med kort varsel :)
Ha gärna som mål att bli klara med utbildningen denna säsong, om inte så finns en risk att mycket glöms av och allt rinner ut i sanden, har hänt.
Jag kommer troligen att smygstarta någon gång i slutet av februari och en bit in i mars.
Hör av er när ni känner er redo att börja så stämmer vi av med vädergudarna.

Visa hela nyheten »
  • Abdiraza Mohamud • 5 augusti 2017 09:55:36
    Hej!
    Jag bor i Nacka på Fisksätra. Jag kan inte går Dalarna men är bra om det går i Stockholm