Denna flygskola är belägen i natursköna Malung i Dalarna, här flyger vi i fjällmiljö, vackra gröna dalgångar längs västerdalälven samt även vintertid på några av alla omkringliggande sjöar där vi tränar start och landning.

Skolningen bedrivs i Malungs Flygklubb där vi för närvarande är två instruktörer, en på gyrokopter och en på ultralätta flygplan.

Här utbildas du både praktiskt och teoretiskt tills du blir en fullfjädrad pilot.

Jag (instruktören) är en av dom två första gyrokopter instruktörerna som är utbildade av KSAK (Kungliga Svenska Aeroklubben) som har sitt säte i Kista.

KSAK kör en omfattande instruktörs kurs med största vikten på flygsäkerhet.

Vårt mål är att utbilda säkra piloter.

Anders.

2012

Vi har fått en till gyrokopter till malung, en bäcksvart turbomatad MTO 3, och ägaren, en trikeflygare som tröttnat på att stå på backen när det blåser för mycket är mycket nöjd med sitt köp,, nu återstår bara att läraren har tid att lära honom handskas med maskinen, vi har ju som bekant lite trist väder den här tiden på året, men någon dag utan isbildningsrisk ska väl gå att få hoppas vi.

Visa hela nyheten »

Jag kommer att hålla UL- teorikurs i Malung med start lördag - söndag den 6-7 oktober 2012 och intresserade anmäler sig till kursen via mail   bestis@telia.com  eller telefon  070-2762289 där ni får vidare instruktioner om hur ni går till väga,  UL - teoripaket köper ni hos KSAB.

Visa hela nyheten »

Trots att sommaren i stort sett har regnat bort så har skolningen varit minst sagt hektisk, eleverna är ivriga att få flyga och vi har många ggr fått sick sacka mellan regnskurar och fått vänta i närheten av fältet tills regnet lämnat fältet.

Det här med att flyga gyro kan ha sina fördelar ibland, tex när det är stormbyar och de flesta människor söker skydd under marken, då skolar vi eller tar en liten nöjestripp.

En elev som flög i lite bumpiga förhållanden blev så exalterad över själva gyrot och vad man kan göra att han fick tuppskinn över hela kroppen, och det kom bara en massa ljud ur munnen när han försökte förklara sina känslor,, ibland lät det som "meeen jääävlar,,, det är ju helt ooootroooligt",,,, jag skrattade så tårarna rann.

Patrik kan väl känna sig träffad här :)

En hel del av eleverna har köpt egna gyrokoptrar, de flesta är begagnade maskiner, och det är kanonbra att den marknaden fungerar så att inte maskiner bara blir stående,, medan andra funderar på nya, och att köpa nya är ju väldigt gynnsamt nu med tanke på att euron är väldigt låg.

Har ni funderingar på att köpa något, så har jag en del begagnade att förmedla, eller så ordnar vi helt enkelt en ny.

Jag räknar med att skola elever tills det vädermässigt inte är flygbart längre,, eller att tomten står vid dörren,, ni är som vanligt välkomna att ringa mig om ni har funderingar.

// Anders

Visa hela nyheten »

August Broberg från Falun fick sitt flygcert både innan sin 18 årsdag och sitt körkort, precis som han hade önskat, gissa om han var lycklig.

Bilden är tagen över Orsasjön strax innan hans EK Navigation som gick utmärkt.

Visa hela nyheten »

Våren har kommit och för onekligen med sig många fina flygningar i solskenet, skidor monteras och landningsmöjligheterna är oändliga,, men var uppmärksam på isarna och blekelandningar,,, fika tas med och man landar vid någon vackert belägen vik med solsken,, kan inte bli så mycket bättre.

Visa hela nyheten »

Cavalon är ett snyggt tillskott från Autogyro, den kommer troligen att tränga sig före storebror Calidus i försäljning, priset är högre och skulle kunna bromsa försäljningen lite kan tyckas, men många beställningar är gjorda världen över och leveranstiden är lång.

Den första i sverige finns hos Wicander i Orsa och har blivit besiktad med godkänt resultat.

Man sitter sida vid sida i denna och det blir en känsla av att flyga ett ordinärt  flygplan.

Bagage utrymme finns bakom stolarna, en riktig instrumentbräda där man kan lägga headseten vid i och urstigning, en enkel manöver så ändrar man pedalställen till lämplig längd, även ryggstöden kan ställas in i olika lägen, dörrarna är av måsvingetyp och kan tas av vid behov.

Fler bilder finns i galleriet.

• Abdiraza Mohamud • 5 augusti 2017 09:55:36
    Hej!
    Jag bor i Nacka på Fisksätra. Jag kan inte går Dalarna men är bra om det går i Stockholm