Denna flygskola är belägen i natursköna Malung i Dalarna, här flyger vi i fjällmiljö, vackra gröna dalgångar längs västerdalälven samt även vintertid på några av alla omkringliggande sjöar där vi tränar start och landning.

Skolningen bedrivs i Malungs Flygklubb där vi för närvarande är två instruktörer, en på gyrokopter och en på ultralätta flygplan.

Här utbildas du både praktiskt och teoretiskt tills du blir en fullfjädrad pilot.

Jag (instruktören) är en av dom två första gyrokopter instruktörerna som är utbildade av KSAK (Kungliga Svenska Aeroklubben) som har sitt säte i Kista.

KSAK kör en omfattande instruktörs kurs med största vikten på flygsäkerhet.

Vårt mål är att utbilda säkra piloter.

Anders.

2013

Harald Broberg, käk kirurg, fick nu i höst sitt gyrocert och kan nu rycka ut på akuta tandbesvär med sin Calidus, (den första tillverkade Calidusen, SE-VNE)  bilden är tagen i April i år där vi tränar lågflygning samt start och landning på den frusna västerdalälven, här har man över 1 mil att träna på med perfekta isförhållanden, detta ger en utmärkt träning eftersom man här får referenser att gå efter, och älven slingrar sig som en väg genom landskapet.
Grattis till certet !

Visa hela nyheten »

Vill du ta ultralätt flygcertifikat för gyrokopter / flygplan / trike ?
Då skall du börja med att haka på teorikursen här i Malung.
Teorikursen 2013 startar den 15:e november klockan 08.00-16.00 och pågår i tre dagar, reservdag den 18:e ifall vi inte hinner med allt.
Vid intresse skickar du ett mail märkt med "teori 2013" så får du resterande uppgifter tex lokal m,m.

Visa hela nyheten »

STORFRÄMMANDE till Malungs Flygplats.
Om allt stämmer och vädret håller sig "i skinnet" får vi dansanta och flygande gäster på besök under dansbandsveckan, V 29.
Flygplanet, en Antonov AN-2, världens största enmotoriga dubbeldäckare är byggd i Sovjet i slutet av 40-talet. Den licenstillverkades även i Polen och Kina.
En stjärnmotor på 1000 hk driver den här fina maskinen med en max. hastighet på c:a 200 km/t.
Tomvikt 3,5 ton, Max startvikt 5,5 ton.
12 personer kommer förhoppningsvis att anlända till Malung under måndagen den 15 juli för att slå upp sina tält och ta sig vidare till Orrskogen på dans !
Lacken sponsad och signerad av Arvingarna.

Visa hela nyheten »

Här sitter Patrik Helsing, redo för sin första EK flygning.

Dagen började med mig i baksits, och jag gjorde det jag kunde för att få honom att vackla och visa lite osäkerhet under övningarna, men det visade sig omöjligt,, landningarna var i det närmaste överdrivet skrytsamma,, jag hade kunnat ha en toppfylld kopp te i näven utan att spilla en droppe.

EK släppet var det enda vettiga denna dag.

Det hela utlöpte utan problem, och det genomfördes även en del mer avancerade övningar, så man får väl gratulera denna duktiga pilot.

Visa hela nyheten »

En viktig och nödvändig förändring har skett, UL flygklubben har upphört och vi går över till Malungs flygklubb.

Motiveringen har mestadels bestått av att det är lättare att få EN klubb att överleva istället för TVÅ.

För er som är elever lär det inte spela någon roll alls, och till er som planerar att fortsätta utbildningen även i år gäller följande,, för att få utbilda sig inom flyget krävs att du är medlem i en flygklubb som är godkänd för flygutbildning,, vilket i detta fall blir Malungs flygklubb,, och det är alltså hög tid att förnya sitt medlemskap i flygklubben.

Skolning kräver att du är A - medlem och kostar för närvarande 1000 kr för 2013.

Pengarna sätter ni in snarast till Malungs flygklubb,, OBS.. Märk insättningen med "Gyroelev" samt ditt namn.

Plusgiro 71 00 34 - 0
Bankgiro 367-3639

För övrigt kommer våren med stormsteg, och jag rekommenderar er att samla ihop er själva och koncentrera er på kommande flygningar samt att läsa böckerna så att ni är uppdaterade, och detta är viktigt,, låt det inte gå för lång tid mellan flygningarna, det drabbar er i form av att ni glömt en hel del sedan sist och är ordentligt ringrostiga, det resulterar bara i högre kostnader och längre utbildningstid.

Den kommande semestern har jag tänkt vara lite mer ledig, (önsketänkande), så det kan hända att ni kan behöva ta ledigt från jobbet någon dag och börja skola en del innan/efter semestern.

OBS: Har ni giltiga elevtillstånd ?

• Abdiraza Mohamud • 5 augusti 2017 09:55:36
    Hej!
    Jag bor i Nacka på Fisksätra. Jag kan inte går Dalarna men är bra om det går i Stockholm